QUICK LUNCH: VEGGIEBALLS & HUMMUS

mally.jpg

Måtte en tur på IKEA i går kveld til tross for at formen ikke var helt på topp. Og det var ikke bare en haug med vaniljelys, kleshengere og et par undøvendigheter som ble med meg hjem. De har nemlig også vegetar "kjøttboller" i frysedisken. Jeg har kjøpt dem et par ganger tidligere og gleden var stor da jeg så de hadde disken full! Har dere smakt dem? De er veganske og super gode! Kjempe lettvint å varme i ovnen eller steke i pannen. Dagens lunsj ble derfor disse med hummus til!

I had to go to IKEA last night, even though I wasnt feeling too well. Other than buying my favorite vanilla scented candles, hangers and other unnecessarities I stumbled upon my favorite vegetarian meatballs. Have you tried them? They are vegan and super delicious! Perfect and easy to heat up in the ovnen or in the pan! Todays lunch was hummus with these veggieballs.

mally.jpg

BASIC HUMMUS RECIPE

Du trenger / You need
En boks kikerter (ca 200g) / One canchickpeas (ca 200g)
1 sitron / 1 lemon
Salt / Salt
2 ss olivenolje / 2 tbs olive oil
1 fedd hvitløk / 1 garlic clove
4 ts Tahini / 4 tsp tahini
Basilikum / Basil

Alt du trenger å gjøre er å rense kikertene før du putter dem i en blender sammen med de andre ingrediensene. Klem ut saften av en sitron, tilsett 2 ss olivenolje, 4 ts tahini, en klype salt, en liten neve basilikum og et hvitløksfedd. Smak til med krydder, paprika, cayenne, eller chili gjør det lille ekstra.

All you need to do is to rinse the chickpeas before you place them in the blender with the rest of the ingredients. Add the juice from one lemon, 2 tbs of olive oil, 4 tsp of tahini, a pinch of salt, a tiny handfull of basil and one garlic clove. Add whatever spice you like, I can recommend chili, cayenne and pepper.

mally.jpg

Disse veggis "kjøttbollene" er perfekte å ha med seg som lunsj, servere sammen med annen tapas eller småspise sammen med hummus eller guacamole om kvelden! Kos deg!

These veggie "meatballs" are perfect to bring for lunch, serve with other tapas dishes or just as a evening snack with hummus or guacamole. Enjoy!