WHAT INSPIRES ME?

En av mine beste venner spurte meg her om dagen hva som inspirerer meg. Jeg stoppet opp et øyeblikk for å tenke, ja hva er det egentlig som inspirerer meg? Det er vanskelig å sette ord på det som får meg til å gjøre det jeg har lyst til, det som får meg til å skrive, drømme, reise og ta de valgene jeg tar. Å hele tiden være inspirert kan være vanskelig til tider, å finne den kraften som trekker deg opp og ut og som gir deg krefter til å jobbe mot dine mål, den er jo ikke alltid der. Å jobbe selvstendig og innenfor det kreative er ganske så krevende. Å vite hvilke knapper man skal trykke på og hvor man skal legge energien er ikke alltid så lett, det gjelder å ha fokus på riktig sted. Sånn er det jo for alle,  men jeg tør å påstå at når man skal skape noe som for eksmpel å skrive, så må man ha en følelse i kroppen som rører ved deg og som får en til å få utbytte av å skrive det ned. Og den følelsen trenger ikke nødvendigvis være positiv, tvert i mot så er den som oftes ikke det.

mally.jpg

Inspirasjon er et vidt begrep, den kommer i alle former og fasonger. De fleste tenker sikkert på #inspo som noe lett og lekende som for eksempel at man kan bli inspirert til å kle seg på en bestemt måte av å se noen i et blad, man kan bli inspirert til å lese når man høre hva andre har lest, man kan bli inspirert til å reise ved å se andres reisebilder og man kan bli inspirert til å trene av å se andres resultater. Man blir inspirert av å se andre gjøre ting man har lyst til å gjøre selv, uansett hva det måtte være. Mennesker generelt er inspirerende, mennesker som jobber hardt for å nå sine mål og klarer det, mennesker som har det vanskelig men som aldri gir opp, mennesker som er positive og lykkelige til tross for situasjonen de befinner seg i og mennesker som ikke har så mye men allikevel deler. Åpne, ærlige, omsorgsfulle, takknemlig og snille mennesker er inspirerende. Mennesker som gir av seg selv, som tør å si hva de mener, som gjør alt for at andre skal ha det bra, som reiser seg opp når de faller,  som ikke tenker på seg selv først og som unner andre glede og suksess. Det inspirerer meg.

mally.jpg

Klart jeg blir inspirert av alt det overfladiske jeg også. Alt jeg leser, ser og hører uansett filter eller ikke. Men alt dette er i bunn og grunn menneskeskapt. Det er mennesker som tar bilder, skriver historier, lager filmer, setter sammen antrekk, forteller om erfaringer, deler følelser, eksperimenterer med oppskrifter og drar på reiser. Jeg blir inspirert av andre mennesker, ikke bare offentlige personer, men familie, venner og fremmede jeg møter. Ingenting å skjule at jeg blir ekstremt inspirert av å reise, jeg kan ikke få sagt det nok, alle situasjonene, erfaringene og opplevelsene man sitter igjen med kan ikke måles med prisen på billettene man kjøper for å komme seg dit. Når man tråkker litt utenfor sin egen komfortsone så blir man inspirert, inspirert til å ta enda et skritt og sånn blir veien til. Det er viktig å holde dette i gang, så lenge det lar seg gjøre.

mally.jpg

Det er stor forskjell på inspirasjon, man trenger forskjellig type inspirasjon til forskjellige ting. For å lage en fancy middagsrett så blir jeg ikke inspirert av en jeg ser på gaten med kul jakke. Når jeg setter sammen et antrekk tenker jeg ikke på den utrolig sjarmerende gamle mannen jeg møtte i går,  Malala inspirerer meg ikke til å lage en glutenfri frokostblanding og jeg kan ikke takke Victorias Secret modellene for at frivillig arbeid har blitt en av mine hobbier. Jeg kan bli inspirert av alt fra filmer, bøker og natur til dyr og arkitektur, stort sett så er det mennesker som står bak det meste så flaks for både meg og dere at det finnes fornuftige og fargerike mennesker der ute. Inspirasjon er utrolig viktig, å være inspirert til å leve er en type livsgnist. Det er vanskelig å holde inspirasjonen ved like for alle mennesker, men oppmuntringer, komplementer, tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk hjelper. Jeg måtte google definisjonen av inspirasjon og svaret var "stimulans til kunstnerisk virksomhet".  Ordet blir ofte brukt i sammenheng med kreativitet, men så vidt jeg vet trenger man ikke bare inspirasjon til det kreative. Vår generasjon er "generasjon inspirasjon", vi trenger mer enn noen andre inspirasjon til å komme oss gjennom hverdagen. Så mye som vi følger med på andres liv for ogi det hele tatt få ut fingern og gjøre noe med vårt eget. Men husk at å bli inspirert er noe helt annet enn å kopiere. Inspirasjonen er der for at du skal ta og føle på den og så gjøre den om til noe eget.