MY FAVORITE SOUP: SPICY SWEET POTATO

Min favoritt suppe er uten tvil en søtpotetsuppe som mamma gjorde til sin egen ved å gjøre om en tilfeldig oppskrift hun snublet over på nettet. En litt spicy søtpotetsuppe som er utrolig enkel å lage selvom den smaker aldeles fancy!

Til fire personer trenger du:
1 Chili
1 Sjalottløk
2 Kokosmelk (ca 8 dl)
2 Grønnsaksbuljonger
3 mellomstore søtpoteter
Koriander
Olje

mally.jpg

Slik gjør du: Finhakk chili og sjalottløk og skjær opp søtpotene i små biter. Ha litt cocosa/olivenolje i en kjele og begynne med å brune chili og sjalottløken. Derretter har du søtpotet bitene oppi så det også brunes og trekker til seg litt av smaken. Rør ut grønnsaksbuljongene i ca 5 dl vann og hell det over i kjelen slik at det akkurat dekker potetene. Kok søtpotetene til de er myke. Når søtpotetene har blitt myke, trekker du kjelen til siden og moser dem med en stavmikser til de har fått en klumpfri og grøtete konsistens. (lønner seg å gjøre dette i vasken) Sett så kjelen tilbake på platen og hell oppi kokosmelken. Rør godt. Nå har du fått selve suppen og da er det bare å smake den til. Jeg liker å bruke koriander, både tørket og fersk fungerer like bra .Smak til medsalt og pepper. Suppen kan tilpasses enhver smak, ved for eksempel å tilsette chilipulver, karri og hvitløk. Fersk hvitløk skal da brunes sammen fra starten mens pulveret kan smakes til på slutten.

mally.jpg

Dette er uten tvil en suppe som er vanskelig å mislykkes med. Absolutt perfektå servere hvis du vil gjøre noe enkelt, men allikevel overgå deg selv og imponere andre. En hjemmelaget focaccia ved siden av er heller ikke feil. Sunt, eksotisk og godt! Til garnityr bruker jeg koriander og gresskarkjerner. Chiliolje eller creme fraiche er også et godt alternativ! Og en ting til: Jeg pleier alltid å lage litt ekstra slik at jeg kan fryse det ned og overraske meg selv en kald vinterdag!