ON THE RIGHT TRACK

Vi hoppet på toget tidlig søndag morgen. I god tro om at tog i Sri Lanka var noe for seg selv. Vi kjøpte med oss cashewnøtter, litchi, druer og bananer og gikk på toget i Ella som skulle ta oss til Kandy. Et knall blått tog i kontrast med den frodige naturen stoppet ved perrongen og en høy tynn mann med uniform og brune tenner smilte oss velkommen. Etter hvert som toget begynte og bevege seg og vi fant frem til plassene våre som riktig nok var første klasse til prisen av en halv flytog billett Gardemoen - Oslo S var vi endelig på vei til Kandy the local way.

mally.jpg

Togturen tar 7 timer. Toget tar 4 timer. Toget tar 9 timer, var responsen vi fikk av lokale med totalt forskjellig oppfatning av tid. Gjennom dype daler, teplantasjer, fjell landsbyer og risåkre suste vi til tross for farten som aldri oversteg 50km/t. Selvom setene var nokså behagelige til Sri Lanka å være fant vi fort ut hvordan man egentlig kjører tog her nede.

mally.jpg

Med tærne i løse luften og vind i håret satt vi på rad og rekke bortover som i en mild og barnevennlig berg og dalbane uten sikring. Vi ble fort varme i trøya og ble hengende utenfor vinkende til unge gutter som trasket bærende på ved langs togskinnene. Jeg følte meg som et lite barn der jeg tok meg selv i å smile av gleden over å henge ut av et tog i fart.
Utsikten tok oss med storm der vi satt drømmende å speidet utover det evige grønne landskapet som minner om Norges natur på mange måter.

mally.jpg

Samosa, curry, ristede nøtter og bakeverk dyppet i fete oljer og rullet i krydder ble solgt mellom radene. Små gutter med dådyr øyne og raske hender kranglet til seg smakebiter som resulterte i smattende nytelse i takt med togets mange rykk og napp. Etter utallige stasjoner og stirrende blikk var vi endelig i en annen grønn by enda litt lengre nord. Sultne og støvete steg vi ned fra toget og trasket synkronisert til nærmeste restaurant. Det hadde tross alt gått over 6 timer siden siste rice and curry.

mally.jpg
mally.jpg