LITTLE ADAMS PEAK

Jeg våknet av den kalde fjell luften som hang over rommet. Det føltes langt i fra som en morgen i eksotiske Sri Lanka da jeg satte de bare føttene mine på det iskalde steingulvet. Solen var på vei opp i horisonten, et lett skydekke lå lavt over byen, kun fjelltoppene syntes. Jeg slang på meg en grå strikkejakke og et stort mykt og lyseblått skjerf. Hadde det ikke vært for at det var så kaldt da jeg dro fra Norge hadde jeg ikke hatt noe å ha på meg.

mally.jpg

Da jeg kom ut på den store åpne terrassen med utsikt utover hele Ella kom den lille verten vår som minnet om supermario ut til meg med en stor kopp te. Det er noe spesielt over det å sitte på toppen av et fjell midt mellom alle teplantasjene og drikke te fra busken ved siden av. Som eneste gjester, uten wifi, i en tempreatur som minnet om en høst dag på fjellet hjemme i Norge satt vi med hver vår rotti som vi brøt i små biter og dyppet i et syltetøy som stod til stil med soloppgangen mens vi drakk kortreist te.

mally.jpg

En av tingene vi hadde bestemt oss for å gjøre i Ella var å gå Little Adams Peak. En hike som visst nok skulle ta 45 minutter hver vei å by på en utrolig utsikt. La oss si at vi brukte 20 minutter opp, sånn er det med norsk ungdom. Vi kan automatisk halvere tiden til hvilken som helst annet turist. Etter grusveier, trapper og støvete stier var vi omsider fremme på toppen og kunne nyte en utsikt som var langt finere enn forventet. Landskapet kan godt beskrives som en kryssning mellom Ubud og Geiranger.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Store fossefall hang klistret til dalsidene, bøndene som var så små som mygg arbeidet i akrene sine, teplantasjene hadde en majestetisk grønn farge der de lå som symetriske slør nedover i de bratte skråningene. Vi ruslet opp og ned de tre små toppene som var som tatt ut av en eller annen Ringenes Herre film. Så grønt og voldsomt at vi bare ble stående å måpe. Magene våre begynte å rumle. Vi snublet innom Flower Garden, et utrolig hyggelig sted å ta en kopp te etter hiken før vi endte opp på en restaurant langs veien for tidenes søteste og mektigste lunsj. Rotti med kokosnøtt, honning og banan! Altfor godt og altfor kvalmende!

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg