7 THINGS I ALWAYS DO WHEN I TRAVEL

1. Jeg er ikke glad i insekter spesielt ikke edderkopper, derfor setter jeg alltid søppelkassen over sluket i dusjen på hotellrom. Lukker alltid igjen sluket i vasken og dolokket og unngår og bo på bakkeplan.

2. Å smake på eksotiske retter og tradisjonell mat fra stedet jeg besøker er et must. Prøver det jeg kan, så sant det lar seg gjøre.

3. Research er det første jeg gjør når jeg har bestemt meg for en ny destinasjon. Hoteller, restauranter, cafeer, butikker, monumenter og skjulte skatter er ting jeg leter etter i guidebøker, på blogger, Instagram og blant lokale jeg kommer i snakk med.

4. Jeg liker å bidra på en positiv måte når jeg reiser. Enten det er å kjøpe inn mat til familier som trenger det, ha med skrivesaker til skoler, handle frukt fra lokale boder i stedenfor supermarked, besøke Animal shelter, spise på restauranter drevet av lokale eller kjøpe suvenirer hvor en prosent andel går til en god sak.

5. Å besøke markeder er noe jeg alltid prioriterer, helst de lokale markedene. Dette skjer som oftest tidlig på morgenen og her får man alltid mulighet til å snakke med lokale, få gode priser, smaksprøver og et innblikk i hvordan handelen foregår i landet du er i.

6. Når jeg reiser prøver jeg å  legge fra meg tiden og ta dagene som de kommer. Det er så utrolig mye mer behagelig og la dagen gå sin gang i stedenfor å ha maset fra klokken hengende over seg.
 

7. Å sende postkort er noe jeg alltid må gjøre. Det sendessom oftest hjem til de gamle i familien fordi det er de som setter mest pris på det. Jeg vet i hvert fall at hver gang mormor får et kort fra meg, så lager hun seg en kopp te, bare for å sette seg godt til rette å lese det.