BACKYARD BRUNCH

Kule, avslappende steder med autentisk atmosfære er det jeg er ute etter når jeg reiser og er på utkikk etter nye spisesteder. Jeg liker at restaurantene og cafeene er sjarmerende og orginale, at de har innbydende lokaler og en fristende meny. Menyen skal helst være en moderne tvist av tradisjonelle retter.  Jeg liker at maten smaker av stemningen og krydderne de bruker, men at den passer dagens samfunn. Jeg elsker å smake på ny spennende mat, i den grad jeg har mulighet til det. Jeg er ikke av den typen som spiser av alle mulige vogner på gata og heller ikke insektsspyd eller ting som er umulig å se hva består av. Men når det kommer til krydder og det typiske for stedene jeg befinner meg på så liker jeg å få med meg så mye som mulig. Jeg har blitt tilbudt helstekt geit i Tanzania, Impala i Zimbabwe, Alligator og froskelår i Miami og Luwak kaffe på Bali, men foretrekker helst vegetarretter om jeg får velge.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Å ha venner fra forskjellige land og verdensdeler har så og si bare positive sider. Klart det hadde vært fint og se hverandre litt oftere, men når man først er sammen så er det virkelig kvalitetstid og det settes pris på. Min gode venninne og lokale guide her nede har tatt meg med på så mange kule steder. Man får et helt annet inntrykk av et nytt sted når man vanker med lokale. I dag startet vi dagen med frokost på Poonies Kitchen i Galle. Man går igjennom en butikk med flagrende silke og andre fristende skatter før man trer inn i en bakgård med turkise murvegger, bokhyller fulle av alle mulige bøker, statuer, store krukker og ferske grønnsaker til salgs. På menyen har de alt fra eggs any style, til avokado toast, granola og chicken satay. Jeg endte opp med en thai pumpkin and coconut soup. Super spicy og super god! Hvis du snubler innom her en gang i fremtiden, prøv den!

mally.jpg
mally.jpg

Vi ble sittende utover formiddagen og jobbe med hvert vårt. Det fine med å kunne ta med arbeidet ut på vift. Glass med Passionfruit Soda gikk ned på høykant, enda en favoritt som dette ekstotiske landet tilbyr. På vei hjem kjøpte vi med oss frukt fra noen boder vi passerte. Deilig å kunne kjøpe ferskt og ikke en papaya som har ligget i både kargoskip og DHL-fly, ikke rart de er smakløse når de når Scandiland. Skal om ikke så altfor lang tid bevege meg videre i Sri Lanka, prøver å få med meg så mye som mulig av dette herlige stedet før et nytt og kanskje til og med enda mer fargerikt land står for tur.

mally.jpg
mally.jpg