SATURDAY IN GALLE

Et par-tre timer sørover fra hovedstaden finner du byen Galle. Landets femte største by strekker seg langs havet med et gigantisk fort som peker utover mot havnen. Den dominerende muren setter preg på byen i en uasiatisk stil. Noen steder i bakgatene følte jeg plutselig at jeg var i gamlebyen i Palma på Mallorca. Kraftige bygninger med hvite søyler vegg i vegg med små iskrem og alt-mulig butikker. En annerledes, europeisk og sjarmerende del av Sri Lanka.

mally.jpg
mally.jpg

Heten tok oss mens vi ruslet igjennom fortet, gjemte hoteller lå som perler på en snor i de støvete skjeve gatene som ledet oss i en sirkel gjennom byen. Vi kunne ikke la være å stikke hodet inn, for så å dra med hele kroppen ned og rundt i disse fantastiske bygningene. Boutique hotell med store planter, krafitge dører og fargerike puter fanget blikket mitt. De små oasene som passer perfekt for en ettermiddagste i skyggen når varmen tar overhånd. Bord var dekket og ønsket oss velkommen inn i de små bortgjemte hagene som bare en som vandrer kan få øye på.

mally.jpg
mally.jpg

Designbøker, espressomaskiner, mahogni bord og stilige vaser stod i stor kontrast til det andre jeg har sett av dette landet så langt. Dette kunne egentlig vært hvor som helst. Ris og curry smaker vel kanskje bedre på stranden i plaststoler, selvom jeg mer enn gjerne nyter en kokos iskaffe i en lysegrønn fløyels sofa her også. Litt av alt er det ingen som har dødd av. Får du nok av sol og strand mens du befinner deg sør i Sri Lanka, så ta turen inn til Galle og tilbring ettermiddagen i en av disse sjarmerende hagene. Den klassiske og bohemske stilen tok meg med storm.

mally.jpg
mally.jpg