HAPPY HIPPIE VIBES

Dagen ble til av seg selv i det vi slang på oss et par saronger og trasket ut porten på jakt etter en tuk tuk. Med magen full av String Hoppers, frokost i ekte Sri Lanka stil, overraskende godt og allergi vennlig. Man får servert steamet risnudler med tre forskjellige typer tilbehør: kokos sambal, accharo (syltet spicy løk) og en skål med dhal curry (linser i kokoscurry). Kanskje litt vel spicy start på dagen for en nordmann, men er man på tur så er man på tur.

mally.jpg
mally.jpg

Tok av meg hatten for tuk tuk sjåføren, ikke fordi han imponerte meg på noen måte, men fordi vi skulle presse fire jenter inn i en scooter på tre hjul som var på størrelse med Hello Kitty cabrioleten jeg hadde en gang i tiden. Vi kom frem til Talpe og rakk ikke mer enn å tråkke over dørstokken før vi bestemte oss umiddelbart for å bli der resten av dagen. En mer laid-back "beach club" skal man lete lenge etter.

mally.jpg
mally.jpg

Palmene vaiet i brisen fra havet og bølgene kom susende opp på stranden. Å ligge med beina høyt på hver vår sakkosekk var meditasjon i seg selv. Spiste tidenes beste curry mens jeg leste meg igjennom første kapittel av Shantaram. Bare 900 sider igjen nå.. Siden jeg har lovet meg selv å lese denne boken i løpet av 2016 burde jeg vel begynne nå. Vel egentlig så er vel grunnen til at jeg tok med meg en murstein av en bok fordi jeg håper og tror at jeg får en enda bedre opplevelse av å lese den når jeg er så nærme der hvor handlingen utspiller seg.

mally.jpg
mally.jpg

Fargene, atmofæren og maten på Talpe var over all forventning. For et fantastisk avslappende sted å tilbringe ettermiddagen, lurer på om jeg må tilbake hit om noen dager for enda mer curry, hippie vibes og utekontor. Dette stedet føltes som en karibisk øy med et hint av Hellas. Store tre møbler, med lyse puter, skinnpuffer og detaljer og utskjæringer i turkis, la et hippie teppe over stedet. Verdt et besøk om du skulle befinne deg på frifot sør i Sri Lanka. Oppdateringene på denne bloggen har vært altfor dårlig og det må jeg beklage. Mangelen på wifi i det grønne landskapet her nede er stor, muligheten til å laste opp bilder er derfor lik null. På jakt etter flere steder med raskere internett, har nemlig endel bilder å vise dere, i mellomtiden kan dere følge med på Instagram for hyppigere oppdateringer: @mallyandthemoon.

mally.jpg