TOUCHDOWN SRI LANKA

Helt siden jeg sluttet i barnehagen har jeg lengtet etter Sri Lanka. Da jeg måtte ta farvel med verdens herligste barnehagetante som mamma hadde ansatt riktignok. En dame full av god energi og livsgnist og med det største og varmeste smilet jeg noen gang hadde sett. Hennes lune brune øyne gjorde plutselig barnehagen litt lettere for en liten jente som helst ville holde mammaen sin i hånden hele tiden.

mally.jpg

Etter en lang flytur via Doha landet jeg endelig i Colombo. Spesialmat er lureri og jeg går på det gang etter gang. Betaler ekstra for ingenting, flyselskaper velger nemlig bare bort en av allergiene dine fordi de ikke klarer å tilfredsstille. Så da blir man sittende med valget mellom en 12 timers ramadan eller en allergisk reaksjon. Hva hadde du valgt? Du har selvfølgelig ikke lov til å uttale deg med mindre du har en allergi.

mally.jpg

Etter jeg fikk samlet alt det elektriske håret opp i en liten hårstrikk og lagt alle tingene mine i den lille rastafari sekken gikk jeg målrettet ut av flyet. En klam, fuktig og varm luft traff meg i ansiktet. De 45 gradeforskjellene kjentes godt der jeg stod på flytrappen med en stor grå strikkegenser. Kom meg inn i en bil og før jeg visste ordet av det befant jeg meg helt sør i landet hos en veldig god venninne og hennes familie.

mally.jpg