CAMERA TALK

Jeg har fått mange spørsmål angående hvilket kamera jeg bruker, og jeg må dessverre skuffe dere med å si at 99% av bildene på denne bloggen er tatt med en vanlig iPhone 6. Jeg har alltid vært veldig glad i å ta bilder og opp gjennom årene har jeg laget meg en liten kamera samling. Jeg har litt vondt for å selge unna gammelt utstyr, så det hoper seg opp. Og når alle ledningene snurrer seg inn i hverandre og batteriene ikke finner laderne sine så lukker jeg rett og slett skuffen og tar med meg iPhonen. Mobilene våre i dag har opptil like bra hvis ikke bedre oppløsning og kvalitet i det innebygde kamera sammenlignet med et vanlig digitalkamera tro det eller ei. Det er så enkelt å dra iphonen opp av lomma og knipse i vei i stedenfor å ta av linselokket og fikle med manuelle instillinger.

mally.jpg

Jeg har et Canon 5D som jeg er veldig fornøyd med, men det bruker jeg hovedsaklig mest til film. Det blir rett og slett for tungt å ta med seg på reise, siden jeg ikke klarer å bare invitere et objektiv med på tur blir det altfor ofte liggende hjemme. Olympus Pen har fått så ekstremt mye oppmerksomhet i det siste, så jeg bestemte meg for å slenge meg på bølgen og investerte i et nytt Olympus Pen Lite E-PL 7. Det skal få være med ut på en ny reise om bare noen få dager, så jeg er utrolig spent på å se nye destianasjoner gjennom en annen linse.

mally.jpg

Jeg er litt på den at det ikke nødvendigvis er kamera som sørger for det perfekte bilde, men at det kommer an på øyet som ser. Lyset har selvfølgelig en enorm betydning, men dere skal ikke undervurdere iPhonen deres og heller ikke deres egne ferdigheter til å ta fine bilder. En av grunnene til at jeg valgte å kjøpe et nytt kamera er rett og slett fordi jeg vil ha fokuset bort fra mobilen og heller tenke på alt det morsomme jeg kan lære og fange når jeg bare har et kamera i hånden. Jeg skal ikke legge skjul på at muligheten til å bytte linse, manuelle justeringer og film kvalitet skårer høyt også. Kanskje jeg skulle skrevet et innlegg om mine beste fototips og en vurdering av dette kameraet etter jeg har lekt litt med det? Hva sier dere til det?