HOW TO ENJOY PACKING

mally.jpg

Er du en ruller eller en bretter? Eller kanskje du er en av dem som slenger alt oppi kofferten og håper at den lukker seg på magisk vis? Jeg er ingen av delene. Men en ting er sikkert, jeg venter alltid helt til siste liten med å pakke. Før likte jeg å pakke, det var liksom begynnelsen på ferien og betydde at den nærmet seg. Nå er det egentlig bare mas og om å gjøre og ikke glemme noe igjen hverken her eller der. Alle som er selv utnevnte pakkemestere mener at rullemetoden er den beste, personlig så fungerer den ikke for meg. Jeg får ikke plass til noe når jeg stabler klær som om jeg skulle stablet ved. Jeg føler at jeg må legge klærne ut helt flate slik at lagene blir så tynne som mulig. Ettersom jeg reiser såpass mye burde pakking være noe jeg beherkser, men der må jeg skuffe dere. Jeg er like god til å pakke som til å løse en rubiks kube. Jeg får det ikke til. På denne turen har jeg bestemt meg for å bruke små pakkeposer. Små firkantede poser med glidelås slik at topper, bukser og undertøy kan ligge hver for seg sortert. Vi får se hvor lenge det varer. Her kommer noen av mine pakkeregler.

Start noen dager i forveien. Jeg vet det er håpløst og jeg gjør det ikke selv, men det lønner seg uten tvil og starte noen dager i forveien. Da unngår man blant annet å bruke plagg, man vil ha med seg, som man oppdager kvelden før at egentlig burde vært vasket.

Skriv lister. Absolutt det første man burde begynne med. Skriv en liste med alt som skal med i ulike kategorier. Det er veldig typisk å glemme det man ikke skriver ned som man tar som forgitt at man husker. Nemlig tannbørsten eller bikinien på en solferie.

Planlegging er alfa omega. Å planlegge og sette sammen antrekk lønner seg på kortere turer hvor været er forutsigbart, men når man skal reise i over et par uker så blir det vanskeligere. Jeg tror de fleste kjenner seg igjen i at vi har en tendens til å ta med plagg vi "burde" bruke i stedenfor det man faktisk bruker. Gå for de behagelige, løse basic plaggene og sørg for at du har flere kombinasjoner i kofferten. Å kjøpe et nytt plagg eller finne frem en gammel favoritt før man reiser hjelper litt på inspirasjonen, det blir litt morsommere å sette sammen antrekk og lettere å tenke utenfor boksen.

Ting og tang. Jeg klarer alltid på en eller annen måte og lure med meg hatter, sjal, smykker, belter og annet tilbehør. Litt ekstra smått og godt som man kan pynte seg med er fint, men ikke ta med for mye, husk at det er mye mer stas og kjøpe nytt fra destinasjonen og ikke minst mye billigere. Et tilbehør i hver kategori er nok!

Ikke overdriv. Husk at alle destinasjoner som oftest har det man trenger. Ikke bruk opp plassen på voldsomme mengder sjampo,solkrem og myggspray. Man får stort sett tak i det meste på de utroligste steder! Miniatyr flasker og lignende kommer alltid godt med. Ta med nok til de første dagene og fyll på underveis.

Det lille ekstra blir altfor mye. Dropp ogta med boken med bare et kapittel igjen. Bruker du som oftest mobilen til å ta bilder, ikke drass på kamera utstyr. Er en rettetang nødvendig? Trenger du mer enn tre par sko? Ha minst mulig håndbagasje, man blir ekstra sliten av å bære tungt eller måtte kle av seg upraktiske plagg i sikkerhetskontrollen. Ta med akkurat det du trenger og bitte litt ekstra, så har du mer enn nok! Husk at å reise skal være annerledes enn hverdagen, det er litt av sjarmen ved å overleve på det du klarer å bære med deg!