JARDIN MAJORELLE

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Jardin Majorelle er uten tvil et sted som må besøkes om du skulle befinne deg i Marrakech. Denne fargerike botaniske hagen dominert av gult, grønt og den sterke fargen majorelle-blå ligger i utkanten av Medinanen. Eksotiske planter som vannliljer, kaktus, aloevera, bambus og palmer strekker seg rundt stiene som leder deg igjennom denne tropiske hagen. Fontener, små basseng, krukker og enorme trær gjør opplevelsen i denne oasen helt spesiell. Dra tidlig på morgenen for å slippe unna mengder med turister, da kan du også nyte en kaffe i rolige omgivelser i hagens sjarmerende cafe.

mally.jpg
mally.jpg

Etter sitt første besøk i Marrakech bestemte Yves Saint Laurent og partneren hans Pierre Bergé seg for å kjøpe Jardin Majorelle.  De reddet hagen fra å bli solgt og omgjort til et hotell. I 1980 ble hagen deres og de ville gjøre den til den fineste hagen de kunne i ånden til kunsteren Jacques Majorelle, som skapte den i 1924. Det sies at Yves Saint Laurent fikk massevis av inspirasjon av fargene som dominerer hagen og villaen midt i hagen som han pleide å bo i da han var her på besøk. Da han takket for seg i 2008 ble asken hans strødd i hagen og et minnesmerke ble bygget. I 2010 fikk også gaten utenfor Jardin Majorelle navnet Rue Yves Saint Laurent.

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg