DESTINATION: MARRAKECH

mally.jpg

Da var jeg plutselig her. I en bortgjemt riad midt i pulserende Marrakech. Kun en liten slitt dør i en nedtråkket sidegate leder til denne lille oasen. Farger, mønster, planter, mosaikk og små skilpadder fanger blikket mitt og jeg kunne ønske øynene mine kunne ta bilder for meg.

mally.jpg

Vennlige smil, skulende øyne og sjenerte blikk kjennes i nakken. Jeg snur meg raskt for å få med meg alt som skjer når det skjer. Esler trasker rundt med store slitte skinnsekker så vidt hengende over de avmagrede hoftebeina. Lyden fra minaretene overdøver folkemylderet. Vi blir invitert på te på hvert hjørne og samler endelig mot nok til å takke nei etter det femte teselskapet den dagen. Mosaikk flisene glitrer i det solstråler trenger seg ned og inn i de trange støvete gatene. Lukten av safran henger i luften, jeg tørker av linsen på kameraet for å ta et bilde av en sjarmerende bakgårdsdør i yndlingsfargen min, turkis. Alt er så detaljert, så dekorert, men allikevel så uanstrengt. Vi kjøper litt frukt fra en bod. Appelsiner, bananer og en pose med nøtter, før vi trekker oss tilbake til riaden.

mally.jpg