SUN. SEA. SALT

mally.jpg

Dagene flyr av gårde selvom jeg står opp tidlig for å forlenge dem. Solen skinner på de hvite rundslipte steinene som speiler seg i det klare vannet. Vannmelon og iskaffe går ned på høykant etterfulgt av paddle boarding og lesing under parasollen. Dagene er rolige, men innholdsrike. Den ene boken etter den andre klappes igjen med venstre hånden, mens høyre hånden er opptatt med å lete etter oliven i den greske salaten. Den deiligste tiden på stranden er mellom fem og syv på ettermiddagen. Menneskene pakker strandbagen og rusler hjemover, solen forsvinner i horisonten og servitøren kommer bort med enda en mojito. Ansiktet er stivt av saltvann og håret rufsete av vinden. Man føler seg både fresh og ufresh på en og samme tid. Avslappende er det, ferie er også et annet ord for det. Uten hverdag finnes ingen ferie og uten ferie eksisterer ingen hverdag.

mally.jpg