HAPPY NEW YEAR RESOLUTIONS

Alle elsker å lage dem, men de fleste hater å forholde seg til dem. Lister med mål og løfter er gøy å skrive, men kan være vanskeligere å følge. Det er viktig og ikke overdrive når man setter seg mål og regler for det nye året. Mange punkter kan ofte være umulige å holde seg til og dette kjennes allerede den første uken. Et kjent fenomen er «jeg skal trene mer og spise sunnere», men når det kommer til stykket er dagen etter nyttårsaften kanskje den værste dagen å begynne, siden folk flest ligger på sofaen som tv-slaver med hodepine og rester fra festmiddagen kvelden før. Det lønner seg å begynne i det små, sette seg delmål i stedenfor mål som mest sannsynlig blir å gape altfor høyt. Man kan ikke snu en livsstil på en-to-tre, det tar tid å legge til seg nye vaner. Ikke sett deg mål, skap nye rutiner! Hvis man setter mål som er vanskelige å nå kan man fort bli skuffet. Dropp ordene som ikke og slutte. Fokuser på det du vil ha mer av, det du vil gjøre, skape, fikse, se, oppleve og bli bedre til.

quote.jpg

En dårlig vane jeg skal slutte med: Multitasking!
En ny ting jeg har lyst til å lære meg: Flytende spansk.
En god gjerning jeg har lyst til å gjøre: Jobbe mer frivillig.
Et sted jeg har lyst til å reise til: Et sted? Sri Lanka, India, Brasil, Island, Nicaragua og Cuba.
En ting jeg skal gjøre i år som jeg ikke fikk gjort i fjor: Dra på Coachella!
En bok jeg har lyst til å lese: Shantaram.
En ting jeg skal prioritere mer: Søvn.
En ting jeg vil gjøre mer av: Skrive.
En ting jeg gleder meg til: Å oppleve mer av verden.

quote.jpg

Quotes kan være ostete, men det er ofte vanskelig å gjøre tanker og følelser om til ord og formuleringer. Derfor er det praktisk at andre gjør det for oss. Ser dere på et nytt år som nye muligheter, nye sjanser og blanke ark eller et stress og press om å presetere bedre? Alt handler vel egentlig i bunn og grunn om balanse. Det er viktig å bruke kroppen og være aktiv, men det er også veldig viktig og ta seg en cheeseburger. Det er viktig å gjøre lekser og ta vitaminer, men det er viktig å ta seg et glass rødvin for mye med venninner også. Det er viktig å følge med på nyhetene og være oppdatert, men det er like viktig å drømme seg bort i romantiske komedier. Det er viktig å være en god venn og stille opp for andre, men det er også viktig å prioritere deg selv når du trenger det. Det er viktig å være positiv, men spør du meg så er det like viktig å være realistisk. Jeg har et hat-elsk forhold til disse nyttårsforsettene. Jeg liker tanken på ting jeg har lyst til å gjøre i løpet av 2016, men synes det fort kan bli slitsomt med alt man må leve opp til av forventninger. Ikke nok med at andre har forventninger til deg, men når det nye året ringes inn skal du ha forventninger til deg selv også. Så konklusjonen er kanskje, nyttårsforsetter er sunt så lenge man ikke er for streng med seg selv? "At 23, JK Rowling was broke. Tina Fey was working at the Y.M.C.A. Oprah had just gotten fired from her first job as a TV reporter and Walt Disney had declared bankcrupty." Føler du deg bedre nå? Bare hyggelig!

quote.jpg

Bortsett fra å lese horoskop, grille marsmallows i peisen, tegne på himmelen med stjerneskudd i alle regnsbuensfarger og drikke bobler, var ønsker, mål og drømmer en stor del av årets siste dag. Vi ble alle enige om at det er viktig å gjøre mer av det som gjør en glad, uansett hva det måtte være. Gå ut av komfortsonen og lev det livet du ønsker. Hvis du skal vente til du er klar, så kan du vente resten av livet. Det er bare å begynne nå!