TEMPLE TUESDAY

mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg
mally.jpg

Tempel besøk må til når man befinner seg i Indonesia. Jeg tok på meg det mest behaglige jeg hadde liggende i og med at formen ikke var på sitt beste. Det er en buksedress i silke,  jeg var ikke klar over før i ettertid at det så ut som jeg gikk rundt med en tre nummer for stor sovepose som ikke egner seg for mer enn to minus grader. Jaja, greit å dekke seg litt til når man beveger seg på steder som dette. De balinesiske templene går igjen i samme stil. Den matte, slitte oransjefargen med gylne dører fulle av detaljerte utskjæringer og dragelignende figurer. Man finner disse templene overalt. De finnes på de merkligste steder, midt i en bakgård som ser ut som hvilket som helst nabolag kan det plutselig ligge et tempel med et lite vann dekket med vannliljer. Det er mange som bor i små hus, men har et tempel ved siden av på størrelsen med huset. Hver morgen går damene ut med små firkantflettede ofringskurver fulle av blomster, mat, penger og andre ting de putter oppi i siste liten. Hundene spiser av dem, turistene tråkker på og snubler over dem og balineserne tilber dem. Er det ikke fint at vi er forskjellige?