48 HOURS IN SINGAPORE

mally.jpg

Singapore er et sted alle har hørt om, men som jeg tør å påstå at de færreste egentlig vet noe særlig om. Det er en øystat jeg alltid har hatt lyst til å besøke, et sted jeg ser på som mer et todagers stopp på enn lengre reise, enn en destinasjon for en hel ferie. Byen er stor, men samtidig veldig liten, man trenger mindre tid på å utforske stedet enn man tror. Som alle andre steder har Singapore garantert en haug med gjemte perler og ting å gjøre som kun lokale eller folk som oppholder seg her over enn lengre tid kjenner til. Singapore er ikke bare Sør-Øst asias ledende handels- og finanssenter med menn i dress på førsteklasse, men også et sted for kunstneriske sjeler med kamera og matlyst.

mally.jpg

Sammenlignet med andre asiatiske destinasjoner er Singapore et ekstremt rent og oversiktlig sted. Et shoppingmekka for mennesker med dyr smak og tjukk lommebok. Det kryr av fantastiske restauranter med stor variasjon av mat i verdensklasse og er helt klart et sted å besøke dersom du er interessert i kultur og arkitektur. De ulike bydelene med totalt forskjellig vibe og stil gjør Singapore annerledes sammenlignet med andre asiatiske land.

mally.jpg

Den beste måten å bli kjent med byen på (som forsåvidt også gjelder alle andre byer) er å vandre til fots. Vi startet i Little India hvor vi vandret gjennom gatene som allerede hadde blitt pyntet til jul. Boder med frukt, blomster kreasjoner og julepynt møtte oss på hvert hjørne. Små sjarmerende gater, hvor det ene huset er mer fargerikt enn det andre.

mally.jpg

Da det var tid for brunch befant vi oss ved Haji Lane. En uhøytidelig gate i hipsterstil full av gatekunst, koselige cafeer og vintage butikker. Vi slang oss ned på en tilfeldig meksikansk restaurant og ble sittende og se på folket som ruslet forbi. Et lite område med karakter og sjarm, perfekt sted å stoppe for en kopp kaffe eller en snack mens du gjør deg kjent med et av Singapores mange nabolag. En kunsternisk og avslappet atmosfære sammenlignet med andre deler av byen.

mally.jpg

Å gå rundt i Singapores gater gir følelsen av å gå mellom mange små land. Å kunne bevege seg til fots fra indiske bakgater til en spektakulær havn med en fancy skyline og videre innover i en liten grønn lunge med tropisk klima og fantastiske trær, for så å ende opp i China Town i middagstider, er ganske spesielt i seg selv. Jeg tror alle kan finne noe de liker i Singapore enten det er botaniske hager, utsiktstårn, parker, markeder, katte cafeer, lysshow, kultur festivaler, gourmet restauranter, båturer eller luksushoteller.

mally.jpg

Den frodige oasen med supertrærne i Gardens By the Bay var helt klart et høydepunkt. Jeg ble overrasket over at denne hagen var like fin som på bilder. Deilig å ta et pust i bakken mellom enorme grønne planter midt i en storby. Etter å ha forvillet oss innom design butikker, dammer med vannliljer og bakgater i China Town dro vi på P.S Cafe i Siang Hill å spiste middag etter anbefaling fra en god venninne. En skikkelig kul restaurant med en takterasse som ga meg New York- hjemmelengsel. Ikke bare på grunn av den stilige skylinen, men de hadde tidenes mest yummy fries!

mally.jpg

Denne stille, kontrollerte og trendy øystaten er helt klart et sted jeg vil tilbake til i fremtiden. Det er ingen tvil om hvorfor Singapore har blitt til et hot reisemål. Jeg vet ikke om det er det ikoniske bassenget på toppen av Marina Bay Sands eller den strenge tyggisregelen jeg liker best, men den harmoniske følelsen av alle de ulike kulturene som smelter sammen er beundringsverdig.