HANGING IN THERE

mally.jpg

En solstråle sprengte seg gjennom de lyse, myke bambus persiennene og traff meg rett i ansiktet. Idyllisk ikke sant? Vel, det var ikke det. Jegvar altfor trøtt til å lukke gardinen kvelden i forveien. Bambus gardinene svaiet i vinden, det trommet på vinduet hver gang de traff. Ikke av det irriterende slaget, men i takt med apeskrikene og kakklingen fra hønene på gårdsplassen utenfor. Jeg listet meg bort til døren ut til balkongen og åpnet den på gløtt. Den varme, klamme vinden suste forbi meg og langt der borte over de mange hustakene og forbi jungelen av en skog kunne jeg skimte soloppgangen. Jeg gikk ut av rommet, bortover gangen som førte meg over bassenget. Det var helt stille. Ikke en gang hotellets hund lusket rundt ennå.

mally.jpg

De høye trærne rundt bassenget, speilet seg i det naturlige vannet og laget de fineste skygge kreasjonene. Jeg satte meg på kanten med tærne nedi og kjente på dagens første varme solstråle kile meg i ansiktet. Jeg elsker å stå opp før alle andre, selvom det kan være vanskelig å komme seg opp, så er det så verdt det når man sitter der i stillheten. Å få en lite halv time for seg selv med tankene sine på morgenkvisten tror jeg kan ha mye å gjøre med hvordan dagen blir. Plutselig strakte det seg en solbrun hånd foran ansiktet mitt. En smilende ung gutt stod ved siden av meg med en gyllen gul blomst i hånden. "For you" sa han med de trill runde kastanjebrune øynene sine. Han rakte meg blomsten og smilte så stort at smilehullet hans nesten hoppet ut av ansiktet. Før jeg rakk å si takk flipp floppet han bortover bassengkanten og forsvant opp trappen.

mally.jpg

Jeg la blomsten i bassenget så den kunne flyte i takt med de andre tilfeldige blomstene som hadde havnet der i løpet av natten. Hvite, rosa, gule og lilla blomster danset bortover vannoverflaten i vinden. Hotellet hadde begynt å våkne nå. Jeg ruslet opp trappen til takterassen. En ung jente med lange muskler og blonde krøller rullet ut en lilla yogamatte. Foran henne satt tre-fire andre yogier å mediterte. De alle gjorde seg klare til dagens første yogatime som blir holdt på taket i soloppgangen. Jeg vandret videre innover mot restauranten og satte meg ned ved det faste bordet. Jeg fikk servert kokosvann og kaffe og velge meg en frokostbolle som fristet. Jeg valgte den med peanøttsmør, gojibær, cashew melk, mango og bokhvete granola. Jenta som tok bestillingen slentret innom kjøkkenet før hun gikk bort til det lille alteret med et brett fylt med ofringskurver og røkelse. Hun kastet ris og vann mot guden mens hun nynnet en frase for seg selv. Da hun var ferdig gikk hun fornøyd forbi meg med et lurt smil, jeg sørget for å etterbestille en avokado toast.

mally.jpg