PEACHY

mally.jpg

Solen steker og jeg setter en strikk i luggen slik at håret ikke skal klistre seg til pannen. En liten jente med store brune øyne observerer meg fra morens fang og peker på togeti det det ankommer perrongen. Isen hun balanserer med begge hender har smeltet og renner mellom fingrene hennes. En stor dråpe drypper ned på morens tær og legger seg fint som neglelakk på storetåen hennes. Jeg grøsser av tanken på hvor klissete det må føles til tross for hvor lyst jeg har på is akkurat nå. Vi tar med oss bagasjen og går ombord på toget. Jeg kikker meg kjapt rundt og ser en ledig to seter ved vinduet mot havet.

mally.jpg

Fem byer som balanseres på hver sin lille klippe ut mot havet. Røde, gule, oransje, rosa, fersken og mint fargede balkonger med flagrende klesvask og plystrende gamle menn. Pizza lukten strømmer ut gjennom vinduene i bakgatene som leder til de glødende steinovnene. Bølgene skvulper inn på de altfor smale strendene og brede klippene som strekker seg mellom byene. En familie på fire med to små barn legger ut på stien mellom Vernazza og Monterosso, med et pizza stykke med altfor mye ost som etterlater seg spor etter dem langs steinhellene. Et yngre par balanserer et kremmerhus med friterte calamaris og et tårn med foccacianed mot vannkanten hvor de bretter ut et lite strandsjal og åpner en flaske musserende vin. Bak dem kommer tre asiatiske jenter snublende med kattestrømper, solhatter og plastvesker. Den ene etter den andre tviholdende på kamera i Hello Kitty futeral med fettflekker etter altfor mange sjokolade croissanter. Jeg tar ofte meg selv i å glo altfor mye på alle andre, ganske upassende egentlig når jeg tenker meg om. Men jeg har ikke planer om å slutte med det første..

mally.jpg